Sprekers


Dagvoorzitter Inês Pinheiro is psychiater bij de Waag in Utrecht met aandachtsgebied: ambulante forensische psychiatrie.


Floor Scheepers is Hoogleraar psychiatrie en hoofd afdeling Psychiatrie (UMC Utrecht – divisie Hersenen), plaatsvervangend opleider en coördinator Kinder- en Jeugdpsychiatrie.


Aleksander Korzec is voormalig A-opleider van het Lucas-Andreas ziekenhuis en na zijn pensioen aldaar zelfstandig gevestigd psychiater.
Hij is geboren in Polen. Eind van de jaren zestig heeft hij samen met zijn broer Dolle Mina opgericht en was hij deel-presentator van het VPRO radioprogramma Radio Romantica,


Harold van Megen is psychiater en opleider psychiatrie bij GGZ Centraal. Hij is tevens de auteur van de serie Film en educatie: Brainwaves.


Lotte Bruins Slot studeerde geneeskunde in Groningen en deed haar opleiding tot psychiater bij Dimence in Zwolle. Van 2012 tot 2017 werkte zij als psychiater bij de Ouderenpsychiatrie van GGZ Centraal in Amersfoort. Vanaf 2017 is zij ouderenpsychiater en leidinggevende van de zorgeenheid Ouderenpsychiatrie bij Altrecht te Zeist.
Naast haar studie geneeskunde deed zij een propedeuse filosofie en was zij gemeenteraadslid voor D66. Zij heeft een relatie met Robert Schliessler, filmmaker, die samen met haar Amour, over liefde als je ouder wordt, zal analyseren.


Angelien Steen is psychiater/groepspsychotherapeut in het Centrum voor Psychotherapie van GGz Centraal, Zwaluw&Enk voor complexe persoonlijkheidsstoornissen en promovenda aan de Universiteit voor Humanistiek.


Hans Hovens Hans Hovens is psychiater en was tot voor kort hoogleraar psychologie. Hij is onder meer de auteur van Eenzame vulkanen, Marcel Proust-Robert Musil en Erflaters van de psychiatrie. Tevens redigeerde hij verschillende psychiatrische handboeken.